Historie praktijk

Historie tandartsenpraktijk vanaf 1943

Deze tandartsenpraktijk is gevestigd sedert 1943.

In 1943 startte tandarts P.J.J.Pluijmakers een samenwerking met tandarts Steures senior op de praktijk lokatie "Oude Markt" in Tilburg (huidige lokatie Perry Sport/tegenover de "Heikese Kerk").

Tandarts Pluijmakers ging in de oorlogsjaren werken in de praktijk van tandarts Steures sr.

Kort na het einde van de oorlog verbraken tandarts Pluijmakers en Steures sr. hun samenwerking. Tandarts Pluijmakers ging zelfstandig verder met zijn patiënten uit de praktijk van tandart Steures op een nieuw praktijk adres in de "Nieuwlandstraat".

In 1957 verplaatste tandarts Pluijmakers de praktijk naar de "Schouwburgring 182". In 1957 kocht tandarts Pluijmakers het woonhuis "Bredaseweg 6", het huidige "Schouwburgring 182" en bouwde aan deze bestaande woning een voor die tijd zeer moderne praktijkruimte. Op deze praktijk lokatie specialiseerde tandarts Pluijmakers zich vooral in de gebitsregulatie van kinderen. Iedere woensdagmiddag was er een uitgebreid regulatie spreekuur. Tot in de verre 70-er jaren was hij de enige tandarts die zich toelegde op gebitsregulatie in Tilburg en Midden-Brabant. Bovendien behandelde hij in deze periode veel schisis-patiënten (hazenlip-patiënten) in samenwerking met Prof.Tjebbes uit Utrecht.

Tot 1983 werkte tandarts Pluijmakers solo. In 1983 ging hij samenwerken met tandarts van Gorp die in dat jaar afstudeerde als tandarts. Deze samenwerking aan de "Schouwburgring" duurde voort tot 1994. In 1994 staakte tandarts Pluijmakes zijn werkzaamheden als tandarts.

Tandarts van Gorp is vanaf 1983 tot heden praktijkvoerder. Vanaf 1988 waren er naast de tandartsen Pluijmakers en van Gorp ook andere tandartsen actief in deze praktijk.

Vanaf 1993 is tandarts Lemmens als tandarts werkzaam in de praktijk. Tandarts Reinders-Cornet is vanaf 2002 de eerste vrouwelijke tandarts in de praktijk. In 2004 kwam mevrouw Oomen als tandarts het team versterken. Mevrouw Oomen is in 2008 als zelfstandig tandarts elders gevestigd in Brabant. In 2006 startte mevrouw Bos-den Braber haar werkzaamheden als derde vrouwelijke tandarts. In 2012 vertrok mw.Bos-den Braber naar Veenendaal en werd haar plaats ingenomen door de tandartsen mw.Swart en mw.van Klij.

Het praktijkadres bleef tot 2003 ongewijzigd "Schouwburgring 182". In september 2003 werd de praktijk volledig verplaatst naar de nieuwe lokatie "Schouwburgring 186". Deze verhuizing vond plaats na een ingrijpende verbouwing en renovatie van het bestaande kantoorpand "Schouwburgring 186". Van origine is het huidige praktijkpand een woning annex winkelpand dat is gebouwd in 1922 voor een Tilburgse familie. Na de uitgebreide verbouwing is nauwelijks meer zichtbaar dat het hier een van de oudste gebouwen van de "Schouwburgring" betreft.