Voorlichtings films

Voorlichtingsvideo's over Mondgezondheid

Het KNMT verzorgd in samenwerking met Allesoverhetgebit.nl diverse voorlichtingsfilmpjes over veel gezochte onderwerpen. Waar wilt u als patiënt meer over weten en welke adviezen zou u graag ontvangen? Dat zijn onderwerpen waar het KNMT aandacht aan besteed. Één van de veel gezochte onderwerpen is Flossen en dit onderwerp komt dan ook als eerste aan bod.

Flossen, rageren en tandenstokers

Naast tandenpoetsen zijn er nog veel andere vormen van gebitsonderhoud. Men kan hierbij aan denken aan spoelen, flossen, rageren en tandenstoker-gebruik. Bij patiënten zijn er vaak veel vragen op dit gebied. Hoe vaak kan men het best flossen? En wat is beter? Flossen? Rageren of tandenstoken? En welke rager of stoker is het beste? het volgende voorlichtingsfilmpje gaat over dit onderwerp. Over wat het beste is, welke ragers geadviseerd worden en hoe vaak men ze het beste kan gebruiken.

Meer weten over Flossen, rageren en tandenstoken? Kijk ook even op onze folders-pagina bij onze folders over Tandenstokers, Flosdraad en Ragers.

Extra tips van onze Mondhygiëniste en Preventie-Assistentes:

Zoals te zien is in het filmpje verwijderd tandenpoetsen 60% van de tandplak, de overige 40% zit veelal op voor de tandenborstel minder begaanbaar terrein. Dat betekend dat het gebruik van ragers, flosdraadjes en tandenstokers echt heel belangrijk zijn om de overige 40% tandplak, die zich tussen de tanden bevindt, te verwijderen. Wij adviseren om één maal per dag te rageren en te flossen, bij voorkeur na het tandenpoetsen. Er zijn diverse maten en vormen ragers te verkrijgen en het beste is te kijken welke ragers het beste bij je passen. Zo zijn er ragers met grotere handvaten en ragers die in grote oplopen. Aan te raden is een paar verschillende maten ragers te hanteren voor de verschillende ruimtes tussen de tanden.

Meer advies nodig? Maak een afspraak met onze mondhygiëniste of één van onze preventie assistentes op telefoonnummer (013) 5425242.

 

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts komt veel voor. Eén op de vier Nederlanders is bang voor de tandarts en sommige mensen gaan niet naar de tandarts vanwege hun angst. Soms is de oorzaak van deze tandartsfobie te herleiden tot de jeugd maar ook volwassenen kunnen een trauma oplopen na een slechte behandeling. Toch is naar de tandarts gaan nodig voor een gezond gebit en in veel gevallen is er veel te doen aan de angst voor de tandarts!

Bent u bang voor de tandarts? Dan is het belangrijk dit te melden. Als een tandarts op de hoogte is van de angst van de patiënt dan kan de tandarts meer tijd uittrekken voor uitleg en dan neemt hij of zij de behandeling met u door. Daardoor weet u wat er gaat gebeuren en waarom. Bij van Gorp Tandartsenpraktijk zijn patiënten met angst voor de tandarts in goede handen: alle tandartsen hebben begrip en geduld met patiënten met angst. Tandarts Lemmens en tandarts Reinders-Cornet hebben zelfs specialisaties in Angst behandelingen. Ook de mondhygiëniste en preventie assistentes zijn buiten gewoon ervaren met het gerust stellen van bange patiënten en kinderen.

Meer weten over angst behandelingen? Lees meer over angst voor de tandarts op allesoverhetgebit.nl. Maak een afspraak met één van onze tandartsen op telefoonnummer (013) 5425242.

 

Parodontitis en Gingivitis

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees in de randen rondom de tanden. Parodontitis is een gevorderd stadium van ontstoken tandvlees waarbij ook het kaakbot aangetast kan worden als er niks aan gedaan wordt. Hoe ziet Parodontitis er uit en hoe voorkomt u het?

Parodontitis is moeilijk te constateren en daarom is het verstandig twee maal per jaar voor controle naar de tandarts te gaan. De tandarts kan u vertellen wat u moet doen om parodontitis te voorkomen. Wilt u weten hoe uw gebit er voor staat? Maak een afspraak met één van onze tandartsen op telefoonnummer (013) 5425242.