DeMondNietVergetenBij ouderen kan het gebeuren dat de mondgezondheid minder aandacht krijgt dan deze verdient. Met name kwetsbare ouderen hebben soms een verwaarloosde mondgezondheid wat effect heeft op de algehele gezondheid. Bij ouderen verdwijnt sluipenderwijs het vermogen om de mond goed te verzorgen en ook wordt vaker het tandartsbezoek overgeslagen. Om mondhygiene van ouderen weer op de agenda te zetten hebben diverse organisaties en tandartsen de handen inéén geslagen en de Stichting "De mond niet vergeten!" opgericht.

De afgelopen 3 jaar is hard gewerkt met als resultaat een aanpak voor multidisciplinaire samenwerking met een implementatiedraaiboek en een rijk pakket met praktisch voorlichtings- en scholingsmateriaal, verkrijgbaar op de speciale website www.demondnietvergeten.nl. Niet alleen voor ouderen zelf maar ook voor mantelzorgers, thuiszorg, huisarten en andere professionals is op deze site veel informatie te vinden over de risico’s van een slechte mondhygiëne en hoe deze te bestrijden.

De stichting heeft heldere en toegankelijke voorlichtings- en scholingsmateriaal voor alle betrokken beroepsgroepen en de ouderen en hun naasten ontwikkeld met aandacht voor het belang van goede mondverzorging. Niet alleen de technische aspecten worden belicht maar ook de emotionele aspecten zoals hoe kun je in het dagelijksleven de mondverzorging plezierig laten verlopen. Meer lezen? Kijk op "De Mond niet vergeten!"

toothpaste