Digitale prothese zonder happen

Bij Tandartsenpraktijk van Gorp gebruiken we de nieuwste ontwikkelingen op tandprothese gebied om een prothese volledig digitaal en zonder "happen" te maken. We zijn hiermee de eerste en vooralsnog enige praktijk in Tilburg die deze techniek kan toepassen.

Minder of zelfs niet happen met het digitaal ontworpen kunstgebit

Deze nieuwste ontwikkeling op tandprothese gebied worden bij tandartsenpraktijk van Gorp sinds enige tijd toegepast: Het beste resultaat en de meest klantvriendelijke omstandigheden staan bij ons hoog in het vaandel. We willen u namelijk graag stralend als een zonnetje weer naar huis sturen!

Eerder maakten wij, zoals nog altijd de meeste tandartsen doen, protheses met happen. Deze methode waarbij afdrukken gemaakt worden is bij ons vervangen door een procedure zonder happen. Daar zijn voor u en voor ons vele voordelen aan. Minder behandelingen, minder vaak naar de praktijk komen, minder nazorg nodig maar vooral een fantastische pasvorm en esthetische beleving.

Het is voor onze praktijk van belang om ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde nauwlettend te volgen en moderne materialen en technieken te gebruiken. We werken enkel met de meest veilige en efficiënte apparatuur en producten. Daarom werken wij met een totaal nieuw type gebitsprothese: de AvaDent 3D Gebitsprothese. Bij deze in Scottsdale-USA ontwikkelde techniek wordt de prothese digitaal gescand, ontworpen en volledig computergestuurd gefreesd. Het resultaat hiervan is een perfecte pasvorm. Hier door kunnen we een loszittend gebit als bijna iets uit het verleden beschouwen. Soms zit de digitale prothese zo vast dat de prothese nauwelijks meer los komt.

Geen pijnplekken en prothesegeur

avadent-3d-prothese_kl

De protheses van AvaDent Digital Dentures worden gemaakt met bio-hygiënisch materiaal, dat er voor zorgt dat er geen irritatie optreedt, pijnplekken en drukplaatsen nauwelijks meer voorkomen en de typische prothese-mondgeur wordt uitgesloten. U kunt hierdoor onbezorgd praten en lachen en u vrij voelen zoals u dat met uw eigen tanden deed.

Vroeger werden al onze protheses in kunsthars geperst. Door de persing van de kunsthars ontstonden vaak drukplaatsen en onnauwkeurigheden in de pasvorm.

Nog meer voordelen 3D Kunstgebit:

  • Minder happen, sneller klaar
  • Zwarte tandrandjes zijn verleden tijd
  • Fris en natuurlijk gevoel dankzij de perfecte pasvorm
  • Tot 8 keer sterker
  • Normale vergoeding door zorgverzekering
  • Eenvoudig te herstellen/repararen. Uit de Avadent Prothese kunnen geen tanden loskomen of uitvallen.
  • Bij verlies van de prothese is er snel een volledig nieuwe prothese te maken met de beschikbare digitale patiënten gegevens.

Ook voor klikprothese en gedeeltelijke plaatprothese/partiële prothese

Sinds kort kan men ook voor de klikprothese en de gedeeltelijke plaatprothese/partiële prothese gebruik maken van de "Avadent-Techniek". De ontwikkelingen vanuit "Avadent" zijn enorm en toekomstgericht. Daarom is het systeem van de "Avadent"-prothese verder door ontwikkeld. Wij kunnen nu voortaan ook klik-prothese op implantaten vervaardigen met dit systeem. De voordelen van de "Avadent-techniek" gecombineerd met de perfecte retentie van een implantaat-systeem.

Ook halve, gedeeltelijke protheses (zogeheten partiële plaatprotheses) kunnen gemaakt worden middels de "Avadent-techniek". De pasvorm van deze Avadent-partiële-protheses is niet vergelijkbaar met de pasvorm en het houvast van de "conventionele" oudere gedeeltelijke protheses. De “Avadent-partiële-prothese” opent een nieuwe wereld van houvast en esthetiek!

Tandartsen Praktijk van Gorp is "Gecertificeerd behandelaar van AvaDent Digital Dentures". Wij hebben al vele patiënten blij gemaakt dankzij de pasvorm van het AvaDent 3D Kunstgebit. U wordt zorgvuldig en vakkundig een nieuwe gebitsprothese aangemeten. Hierdoor lopen we voorop als praktijk en daar zijn we erg trots op! Vooral de tandartsen Lemmens en Boen hebben zich toegelegd op deze vorm van protheses vervaardigen.

Meer informatie

Wilt u een gebit dat aanvoelt als uw eigen gebit? Vraag dan nu informatie aan over AvaDent Digital Dentures. Graag helpen we u met uw vragen en vertellen u graag meer over de voordelen van deze moderne gebitsprothese voor u als patiënt. Uiteraard kunnen wij u een informatiefolder verstrekken.

avadent-volledige-prothese-info