Onze blog

15-03-2020 |
Blog  |
tandartsVanGorp

Praktijk sluit voor niet-spoedeisende zorg

De ontwikkelingen rond de bestrijding van het coronavirus zijn in een volgende, urgente fase gekomen. Tot op heden heeft de praktijk de adviezen van het RIVM gevolgd en u daarover geïnformeerd via onze website en "social media". Inmiddels is de situatie dusdanig dat wij als praktijk daar gemotiveerd van gaan afwijken.

De praktijk heeft besloten om met ingang van maandag 16 maart 2020 en in ieder geval geldend tot 6 april 2020 de reguliere tandheelkundige zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten. Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het corona virus af te remmen.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid die de praktijk hiermee neemt, wordt op dit moment (zondag 15.03.2020 om 18.00 uur) nog niet ondersteund door adviezen van de overheid. Wij menen als praktijk deze maatregel toch te moeten nemen omdat in de tandheelkunde, meer nog dan in andere beroepen, gewerkt wordt met "aerosolen" (nevels die ontstaan bij het gebruik van tandarts-apparatuur). "Aerosolen" zijn bij uitstek een transportmiddel voor virussen. Desalniettemin is het stoppen met verlenen van niet-spoedeisende zorg voor onze praktijk een zware afweging geweest.

De praktijk neemt morgen-ochtend, maandag 16.03.2020, vanaf 8.00 uur telefonisch contact op met patiënten die een afspraak in onze agenda hebben staan voor de komende week (week 12).